Gå direkt till textinnehållet

”Metoo är Årets mediehändelse”

Jonna Sima, kulturredaktör på Arbetet, rankar Metoo som Årets mediehändelse.

Årets scoop: Dan Josefsson och SVT-gänget bakom Kevin-fallet. Journalistik i toppklass och dramaturgiskt oerhört skickligt presenterat.
Årets journalist: Stefan Lisinski. För att han enträget har jobbat på med Kaj Linna-fallet i alla år och till slut fått rätt.
Årets flopp: Thomas Mattssons blogginlägg där han slog ifrån sig att Expressen skulle ha några problem med sexism, övergrepp eller trakasserier – samtidigt som närapå alla andra i samhället reagerade på #metoo med ödmjukhet och självrannsakan – var ingen stor stund.
Årets flipp: Dagens Arbetes och Handelsnytts granskning av bemanningsanställdas arbetsskador, som visar sig vara dubbelt så vanliga bland inhyrda jämfört med fast anställda.
Årets drev: IT-läckan på Transportstyrelsen. Den puttrade lågoktanigt i flera månader och fällde en generaldirektör och ett par tunga ministrar längs vägen.
Årets mediehändelse: #metoo givetvis. Den störtflod som skapats av att kvinnor äntligen fått släppa ut sin ilska har varit omstörtande, inte minst inom mediebranschen.
Årets citat: TV4s VD Casten Almqvist som ska ha kallat Martin Timell för “ett enskilt rötägg, en unken luftficka, ett undantag”. Med det uttalandet visade han att han inte förstått ett dugg vad #metoo-uppropen handlar om.

Fler avsnitt
Fler videos