Margot Wallström avfärdar Gui Minhais uttalanden

14 februari, 2018

FOTO: Karl Nordlund Gui Minhai Utrikesminister Margot Wallström (S) anser att den kritik som den fängslade Gui Minhai riktade mot Sverige under en pressträff var framtvingad.

Till Sveriges Radio P1-morgon säger Margot Wallström att hon inte tror att Gui Minhais kritik mot Sverige stämmer med Minhais verkliga uppfattning:

”Vi går efter vad som faktiskt händer i verkligheten. Vi bryr oss inte om det här just nu. Utan vi vill få träffa honom och erbjuda honom hjälp och stöd. Vi fick tidigare besked att han var fri, men det var under ganska dramatiska förhållanden som man tog honom till fånga igen. Vi tycker att detta är oacceptabelt, han är en svensk medborgare och precis som för alla andra svenska medborgare så vill vi träffa honom och ge honom stöd”, säger Margot Wallström till P1-morgon.

Under pressträffen i fredags var Gui Minhai flankerad av kinesiska vakter och sade bland annat att Sverige använder honom som ”en schackpjäs”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gui Minhai

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies