Manifestation för Belarus

20 augusti, 2020

I dag arrangeras en solidaritetsmanifestation för Belarus. Bland talarna finns Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert och Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer.

Klockan 17 i dag hålls solidaritetsmanifestationen på Mynttorget i Stockholm.

– Vi jobbar mycket mot Belarus och försöker sprida information i Sverige. Somliga verkar ha tagit ut segern i förskott. Regimen kan slå tillbaka och ta tillbaka kontrollen om demonstrationerna mattas av, och vi har redan sett tecken på det. Uthållighet är viktigt, och att visa att vi nära följer det som sker, det är därför vi arrangerar den här manifestationen, säger Jon Fridholm, programansvarig på Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter som tillsammans med Sveriges Belarusier arrangerar manifestationen.

På grund av pandemirestriktionerna uppmanas intresserade att följa manifestationen via Östgruppens Facebooksida i stället för på plats.

Bland talarna finns Ulrika Hyllert, Journalistförbundet, Erik Halkjaer, Reportrar utan gränser Sverige, Martin Uggla, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, den tidigare socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S), Europaparlamentarikern Karin Karlsbro (L), riksdagsledamoten Yasmine Posio (V), samt Maja Åberg, Amnesty, Grethe Rottböll, Sveriges författarförbund och Frank Berglund, RFSL.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies