Gå direkt till textinnehållet

Lunds journalistutbildning flyttar till Malmö

Journalistutbildningen vid Lunds universitet flyttar till Malmö. I januari får studenterna träffas i nya lokaler i Media Evolution City, i stället för i gamla ”Kirurgen” i de före detta sjukhuslokaler i Lund där de hittills huserat.

– Vi har länge arbetat med att hitta ändamålsenliga lokaler på universitetet i Lund. Vi ville ha möjlighet att samarbeta med medieinstitutioner, företag och redaktioner i närområdet, säger Andreas Mattsson, programansvarig och universitetsadjunkt vid utbildningen.

De hittade den möjligheten genom Media Evolution som är en medlemsorganisation bestående av myndigheter, lärosäten och företag från södra Sverige, och som står bakom den byggnad som kallas för Media Evolution City. Där håller man bland annat konferenser, seminarier och olika möten.

– Läget är bra, vägg i vägg med Sveriges Television, och det finns flera redaktioner i området, det är en del av det mediekluster som vuxit fram i den stadsdel som kallas för Dockan i Malmö. Här ska vi bygga upp en redaktionsliknande miljö till studenterna och jag hoppas det ska skapa bra förutsättningar för samarbete, säger Andreas Mattsson.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos