Gå direkt till textinnehållet

Louise Epsteins nya vardag efter långköraren

Efter den populära långköraren Nordegren och Epstein i P1 gör Louise Epstein nu podden I hjärnan på Louise Epstein i något makligare takt. Vanan med matlåda har hon kvar från åren i högt tempo.

Mitt första journalistjobb: Jag började som frilansjournalist parallellt med att jag ägnade mig åt att skriva skönlitteratur och sen fastnade jag eftersom jag tycker om att följa ett spår och göra sammanhang synliga. Den första artikeln jag fick publicerad var på Expressens kultursida och den handlade om att minnas klätterträd och annat, tror jag. Mitt första vikariat var på OBS-kulturkvarten i Malmö den mycket varma sommaren 1997. Jag tog initiativ till serien Samtal med de döda. Efter att min tredje roman blivit refuserad blev jag antagen till Dramatiska institutets radiolinje. Det tog många år innan jag blev tillsvidareanställd på Sveriges Radio.

Roligast med mitt jobb: Samarbetet med mina kollegor, mötet med intervjupersonerna och möjligheten att lära sig nya saker varje dag.

Utmaningar i arbetet: Nu när jag gör podden I hjärnan på Louise Epstein är det att hitta ämnen relaterade till hjärnan som även går att diskutera på ett underhållande sätt.

Annons Annons

Mina arbetstider: Oftast 08:00 till 16:30.

Finns på mitt skrivbord: ­Olika versioner av diverse manus. Har svårt att 
läsa på skärm. Ett vattenglas, mitt anteckningsblock och några pennor.
Matlåda eller lunchmatsal: Alltid matlåda en vana jag har med mig sen jag gjorde Nordegren och Epstein och tempot var mycket högt.

Min mediekonsumtion: Sveriges Radios nyheter, DN, Svenska Dagbladet, Danmarks Radio på nätet, France Inter, Läkartidningen. Numera inte lika mycket läsning av nyheter på byråerna.

Fler avsnitt
Fler videos