Gå direkt till textinnehållet

LO Mediehus vd om kulturbevakningen: ”Blir inte läst”

”Vi ska göra ett innehåll anpassat efter läsarnas intresse. Kultur som inte blir läst är svår att försvara”, säger LO Mediehus vd Robert Jonsson om nedskärningen på Mål & Medel.

Som Journalisten berättade igår skär Livs medlemstidning Mål & Medel kraftigt ned på sin kulturbevakning, efter att tidigare i år ha gått in i LO Mediehus. Aftonbladets litteraturredaktör Rasmus Landström kritiserar mediehuset för att gå som ”en dödsängel” över LO-tidningarnas kultursidor.

– Det tycker jag inte att vi gör. Vi har ett tydligt uppdrag från våra ägare: att göra ett innehåll anpassat efter läsarnas intresse. Vi mäter och ser vad som är läst. Kultur som inte blir läst är svår att försvara i våra tidningar, säger Robert Jonsson, vd för LO Mediehus.

Framför allt har mediehuset ett nytt digitalt uppdrag, eftersom läsandet av tidningarna generellt har minskat. Det gör att tidningarna måste prioritera och lägga resurserna på digital utveckling, säger Robert Jonsson.

Annons Annons

Mål & Medel hade de senaste åren sex sidor kulturmaterial, vilket nu kommer att krympa väsentligt.

– Utmaningen för Livs är att nå ut till sina medlemmar. Vi måste vara noggranna med det innehåll vi gör.

Robert Jonsson tycker inte att fackförbundspressen har ett särskilt ansvar att ha en kulturbevakning.
– Kanske är det de stora, som DN och Aftonbladet som har det ansvaret. Aftonbladets kulturbilaga har inte funnits på bra många år, till exempel.
 

 

Fler avsnitt
Fler videos