Gå direkt till textinnehållet

Linnéuniversitetet får Tidningsutgivarnas Offentlighetspris för 2023

Universitetet får priset för för sitt värnande om allmänhetens rätt att skyndsamt få ta del av information och få svar på sina frågor.

Priset är instiftat av Tidningsutgivarna för att värna offentlighetsprincipen och markera vikten av att den upprätthålls och delas ut årligen. Tidgare har det delats ut till Lycksele tingsrätt (2021) och Vingåkers kommun (2022).

Ur årets motivering: ”Linnéuniversitetet som organisation, hela vägen från högsta ledning till registratorer, är oerhört mån om att värna om allmänhetens rätt att skyndsamt få ta del av information och få svar på sina frågor. Universitetets registrator och ledning särskiljer sig på ett mycket positivt sätt när det gäller att förse journalister med handlingar och bereda tillgång till rätt personer och uppgifter, så att medier kan leverera så korrekta granskningar och nyhetsartiklar som möjligt.[…] Linnéuniversitetets tillmötesgående och anständiga hantering av granskande journalister är verkligen ett föredöme som fler myndigheter borde ta efter.”

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos