Gå direkt till textinnehållet

Ledamot i GPs journalistklubb polisanmäld för förskingring

Göteborgs-Postens journalistklubb har polisanmält en före detta ledamot i klubbstyrelsen för förskingring. - Vi vet inte hur mycket pengar som har försvunnit, revisorerna håller på att ta reda på det just nu, säger Pnina Yavari Molin, ordförande i Journalistklubben på Göteborgs-Posten

Pnina Yavari Molin, ordförande i GPs journalistklubb, förklarar att händelsen är chockerande för hela redaktionen.

Hur lång tid har det pågått?

– Vet inte. Kanske flera år. Polisen och revisorerna måste få göra sitt nu. Det är en personlig tragedi och företaget är med på att ge personen hjälp och stöd. Redaktionen är i chock och det finns blandade känslor, både lättnad, sorg, besvikelse men mest medkänsla.

Eftersom det gällde en tidigare styrelse, varför har revisorerna inte upptäckt att pengar försvunnit vid senaste årsmötet?

– Det är det som revisionen som nu måste ta reda på. Det kan ha funnits brister i rutinerna. Men jag vet inte.

Journalistförbundets ordförande Agnetha Lindblom Hulthén kommenterar:

– Vi kräver öppenhet av andra så för klubbstyrelsen på GP var det självklart att polisanmäla och att vara öppna med detta. GP-klubben har gamla anor, bra traditioner för kamratstöd och det är självklart bra när sådant händer, säger Agneta Lindblom Hulthén, ordförande i Journalistförbundet.

– Det är naturligtvis fruktansvärt plågsamt att behöva polisanmäla en kollega, och det rör sig om en personlig tragedi, säger Agneta Lindblom Hulthén.

Fler videos
Fler avsnitt