Gå direkt till textinnehållet

LÄSTIPSET

-

Spanarna – på spaning efter den tid som kommer

Bokförlaget DN

Radioprogrammet Spanarna i P3 har sina trogna lyssnare på fredagarna. Det började som ett inslag i programmet Metropol hösten 1988 och fortsatte i Storm och Levy. 1994 fick Spanarna en självständig rubrik i Sveriges Radios programtablåer.

Nu kommer en bok som låter tolv spanare sia om det nya millenniets tydligaste trender.

Varje spanare presenteras utförligt innan han eller hon får lov att blomma ut i varsitt eget Spanar-kapitel. I boken medverkar Ingvar Storm, Amelia Adamo, Gabriella Ahlström, Lasse Anrell, Göran Everdahl, Jessica Gedin, Göran Greider, Jonas Hallberg, Susanne Ljung, Jane Magnusson, Calle Norlén och Steffo Törnquist.

Straight

QX Förlag AB

QX Förlag AB lanserar livsstilsmagasinet Straight. Tidningen ska komma ut med fyra nummer per år.

I första numret av Straight finns bland annat trendigt mode för killar, en intervju med Henrik Schyffert, en artikel som krossar myten om de svaga småbarnsföräldrarna och ett reportage från Warszawa.

Redaktör för tidningen är Karl Andersson.

Kvinnotryck

Kvinnotryck har förändrats till en mer nyhetsinriktad tidning. Tidningen ges ut av Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige (ROKS).

Novembernumret innehåller bland annat en artikel från Prostitutionscentrum i Stockholm, och en intervju med Sveriges första EU-kommissionär, Anita Gradin, om prostitutionen i Europa.

Tidningen utkommer med 8 nummer per år. Redaktörer är Ghita Huldén och Jenny Svenberg.

Fler avsnitt
Fler videos