Gå direkt till textinnehållet

Längre arbetstid och sämre villkor på NT och Corren

Längre arbetstider, ingen garanterad ledighet på julafton och midsommar  och inga SKL-dagar. Det är NTM-koncernens besked till de anställda på Corren i Linköping och NT i Norrköping.

På Corren i Linköping och NT i Norrköping funderar nu klubbstyrelsens kärna på att lägga ner allt fackligt arbete. Bakgrunden är att ledningen för ägaren NTM-koncernen rivit tidigare förhandlingsresultat och nu håller sig till det centrala grundavtalet. Det innebär bland annat 40 timmars arbetsvecka, ingen garanterad ledighet på till exempel jul- och midsommarafton och inga extra särskilda kompdagar (SKL) som tidigare.

I de lokala förhandlingarna var klubbarna och NTs och Correns tidningsledning överens om 37,5 timmars arbetstid för dag- och TV-redaktionerna och om vilka dagar före röd dag som alla skulle vara lediga. Däremot ville klubben inte gå med på ledningens krav på utökad arbetstid för nattredigerarna, sporten och foto.

I det läget begärde sig klubben centrala förhandlingar, i vilka parterna dock enades om att det bästa vore att återföra diskussionen till den lokala nivån.

-Vi väntade oss då att börja nya förhandlingar från vårt tidigare läge, men då gick NTM-koncernens VD Lennart Foss in och sopade undan allt vi först uppnått lokalt, säger Correns klubbordförande Zenaida Hadzimahovic till Journalisten.

Förhandlingarna hade skötts gemensamt mellan Corren och NTs klubbar och tidningsledningarna, Correns Ola Sigvardsson, NTs Charlie Nilsson och Anders Nilsson och koncernens personalchef Karin Wetterström.

-De hade tidigare varit överens med oss om en hel del, men det hade inget värde när nu Foss grep in. Därför undrar vi vad vi ska ha en lokal klubb till. Om vi inte kan samtala och vår egen tidningsledning alltid ställer sig bakom koncernens VD bör vi kanske inte ägna oss åt fackligt arbete. Detta är något vi nu ska diskutera med medlemmarna, säger Zenaida Hadzimahovic.

Roland Klinga, ordförande för Journalistklubben på NT, känner sig uppgiven.

– Det är hemskt trist. Vi ser ingen som helst kompromissvilja hos arbetsgivaren.

Koncernens VD Lennart Foss är nöjd med läget:

-Det är bra att det blev så här, av två skäl. För det första av rättviseskäl, nu har vi samma avtal i hela Östgötamedia, det vill säga Corren, NT, Extra Östergötland, Foklbladet och Västerviks tidning. För det andra har vi nu fått mer tid att kraftsamla kring kvaliteten på våra produkter.

Han säger också att han tror att journalisterna är ansvarskännande och tänker på Correns väl och ve och på att läsarna ska få en så bra tidning som möjligt:

-Visserligen kan det ur individuell synpunkt bli något sämre, men rättviseaspekten är viktig för oss. Det centrala grundavtalet är också ett bra avtal. Ockå Unionens medlemmar hos oss går efter ett liknande avtal.

 Zenaida Hadzihamovic menar att det skett en stor förändring i relationerna mellan ledning och anställda på redaktionen. Tidigare kände medlemmarna att tidningsledningen och redaktionen tillsammans kämpade för att göra en bra tidning, men den stämningen är helt borta.

-Många har prioriterat tidningen framför mycket annat. Skickat halvsjuka barn till dagis, missat fritidsintressen och jobbat hemifrån under ledigheter, ofta utan att begära ersättning, för att man känt samhörighet i arbetet för en bra produkt som vi kunnat vara stolta över. Varför ska man fortsätta med det?

                                                             

Fler videos
Fler avsnitt