Gå direkt till textinnehållet

Lambertz attack mot avlidne journalisten

(UPPDATERAD) Förre justitiekanslern Göran Lambertz roll i fallet Thomas Quick är välkänd. I sin bok som släpps imorgon går han nu till attack mot avlidne journalisten Hannes Råstam (bilden), vars arbete ledde fram till att Sture Bergwall friades.

Det är i sin nya bok som Lambertz går till hård attack mot den dubbla guldspadevinnaren Hannes Råstam, skriver DN. Lambertz, som är domare i Högsta domstolen, hävdar fortfarande att de första domarna mot Sture Bergwall var rätt. Trots att han nu frikänts från samtliga mord. Göran Lambertz radar upp 40 punkter som han menar är fel i Hannes Råstams bok.

”Han lurar läsaren på punkt efter punkt”, skriver Lambertz, enligt DN.

Lambertz skriver bland annat att han ett tag trodde Råstam utsatte Sverige för ett practical joke med sina avslöjanden om Quickfallen.

Jenny Küttim, är researchern som arbetade med Hannes Råstam och även med Dan Josefssons bok ”Mannen som slutade ljuga” i samma ärende. 

– Han har ju redan tidigare kritiserat punkter i olika former från Hannes bok, och jag har bland annat svarat på det här när Lambertz presenterade en rad punkter på DN Debatt 2012. Det finns ingen substans i kritiken och jag har svårt att se att det skulle vara några nya uppgifter som kommer fram i hans bok, säger Jenny Küttim till Journalisten.

Hon är inte ett dugg orolig för kritiken. 

– Jag är inte ett dugg orolig för de här 40 punkterna. Däremot är jag väl förförad och upprörd över att han attackerar en person som inte kan försvara sig från sin grav. Märkligt att han inte väljer att attackera mig, eftersom jag faktagranskade boken, säger Jenny Küttim. 

Journalisten söker Göran Lambertz.

Fler avsnitt
Fler videos