Kvinnor väljer Instagram
- män föredrar Twitter

5 oktober, 2015

I en färsk rapport från Internetstiftelsen IIS redovisas hur svenskarna använder sociala medier. I materialet går det att se att kvinnor och män väljer olika sätt för att kommunicera på nätet.  

Siffrorna från IIS visar att Instagram är den tjänst som har störst ökning av användare i Sverige. Det är fler kvinnor än män som använder Instagram, där den starkaste gruppen är unga kvinnor i åldrarna tolv till femton år, en grupp där 83 procent använder tjänsten dagligen. 40 procent av svenskarna använder Instagram.

Svenskarnas användning av Twitter har nästan fördubblats på tre år. 2015 är det 22 procent av internetanvändarna som använder tjänsten. Den största andelen användare är unga män mellan 16 och 25 år.

Den tjänst som används av flest svenskar är Facebook, som används av hela 70 procent av internetanvändarna, där 50 procent brukar tjänsten dagligen. Här fínns också en stor del äldre användare.

En nykomling i undersökningen är tjänsten Snapchat vars användning domineras av unga. Fyra av fem i åldersgruppen tolv till femton år använder Snapchat. 21 procent av internetanvändarna i Sverige använder tjänsten.

IIS (Internetstiftelsen i Sverige) är en oberoende allmännyttig organisation som vill verka för en positiv utveckling av internet i Sverige och samarbetar med flera statliga myndigheter.

Läs IIS rapport här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies