Gå direkt till textinnehållet

Kryp & kräl ska locka nya läsare

Tim Paulsson hoppas att det finns 10 000 kräldjursintresserade som är sugna på att läsa allt om sina älsklingdjur. Därför har han startat tidskriften Kryp & Kräl.

Tim Paulsson är givetvis själv intresserad av de små gosedjuren. Han har både skäggagamer och hjälmleguaner hemma, och tillsammans med Mikael Blomdahls Helsingborgsbaserade förlag Kulört Kultur har han nu gett ut första numret av tidningen. Så här är tanken enligt hemsidan:

"Vårt mål är att tillfredsställa alla kategorier av de som är det minsta intresserade av de djur som inte stavas häst, hund, kanin eller rosa panter. Endast ryggradslösa djur, amfibier, reptiler, udda däggdjur (och vissa fiskar…) får vara med i vår tidning"

Finns det verkligen så många läsare så att det bär sig?

– Ja, det tror vi. Vi skriver ju även för dem som inte är så insatta, så vi hoppas locka nytt folk. Språk så att även amatörer förstår, och så inga spindlar på omslaget…

Tim Paulsson är fotograf i grunden, och är den som layoutar. En anställd journalist textredigerar materialet, som i huvudsak kommer från engagerade amatörer. Någon större frilansbudget för inköp av material är det alltså inte fråga om.

Första numret trycktes i 5000 exemplar, men målet är 10 000 om ett år.

På hemsidan hittar den sugne dessutom chattforum för alla typer av kryp och kräldjur.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos