Gå direkt till textinnehållet

Klubben om sparpaketet på TV4: ”Ledsna över att vi ska spara på journalistik”

Omfattningen är inte klar – men TV4 kommer att spara in på journalistik och redaktionella tjänster kommer att beröras. Det säger journalistklubbens ordförande Victoria Banozic på onsdagen.

Sent i våras blev det känt att ett treårigt, omfattande sparpaket väntar Teliaägda TV4. Vd:n Mathias Bergh uppgav till Journalisten att TV4 behöver öka takten i sin digitala omställning och samtidigt se över sin kostnadsstruktur och effektivisera verksamheten.

Idag på förmiddagen har det hållits stormöte på TV4, där journalistklubbens medlemmar och anställda blivit informerade mer i detalj om vad som är på gång. Enligt uppgifter till Dagens Media ska livedesken läggas ned.

Klubbordförande Victoria Banozic kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna om livedesken, och kan idag inte berätta om detaljerna i sparpaketet.

– Det jag kan säga är att ja, det är spar, och ja, det kommer beröra flera tjänster. Om vi klarar det utan uppsägningar eller inte får förhandlingarna avgöra. Vi ska sätta oss i dem under kommande dagar, säger hon.

– Vi är jätteledsna. Att spara på journalistik vill vi verkligen inte göra, vi är väldigt ledsna över detta. Det här kommer att drabba kollegor och vänner. Exakt i vilken omfattning vet vi inte.

TV4 har ekonomiskt mycket bra år bakom sig.

– Det finns en frustration över att man inte har sparat i ladorna. Även om jag förstår att det inte fungerar så i börsnoterade bolag, vi har ägare som vill ha del av vinsten.

Journalisten har sökt TV4s vd Mathias Berg.

Presschefen Charlie Forsberg dementerar uppgifterna i Dagens Media om att Marcus Oscarsson slutar som politisk kommentator.

”Det stämmer inte. Marcus är och fortsätter precis som de senaste 12 åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare”, skriver Forsberg i ett sms till Journalisten.

Fler videos
Fler avsnitt