Gå direkt till textinnehållet

Karin Airaksinen på SVTs videodesk: ”Målet i Medieruset är att slå min kollega”

Den 5 september går starten för Medieruset från Stockholms stadion. En av de som anmält sig och ska springa är Karin Airaksinen på SVTs videodesk.

Varför vill du springa Medieruset?
– Det är ett roligt lopp, tycker jag. Banan är kort, det är roligt att springa med kollegor och så får man picknick efteråt. Det är lagom långt, så man behöver inte ha tränat innan. Ibland har man tränat och ibland har man inte det. Springer man sämre än man hoppats, då har man något att försöka slå nästa gång.

Vad ser du mest fram emot med loppet?
– Helheten. Det är som en after work fast man springer och så har man en picknick ihop. Det är en rolig grej att göra med kollegor.

Har du tränat något inför loppet hittills?
– Nej, jag har haft hälsporre i två år. Förra året sprang jag och då var det första gången jag sprang på två år. Så jag har varit väldigt försiktig med att springa, just för att jag är rädd att få det igen. Jag ska försöka börja träna lite i sommar och då är det här loppet perfekt långt för att springa med en gammal skada. Innan jag fick skadan tränade jag löpning någon gång ibland.

Annons Annons

Hur många blir ni från din arbetsplats?
– Jag tror att vi är ungefär nio som ska springa från SVTs videodesk, ungefär hälften av alla som jobbar här. Ingen är någon direkt duktig löpare, vi är inte som TT. Mitt mål är att slå en kollega som slog mig förra året, då hade jag inte tränat någonting.

Medieruset är ett 3,8 km långt lopp i Lill-Jansskogen där mediebranschen träffas och passar på att tävla mot varandra.

Fotnot: Medieruset arrangeras av Tidningen Journalisten. Läs mer om loppet och anmäl dig här.

Fler avsnitt
Fler videos