Gå direkt till textinnehållet

”Kan inte säga att det kommer som en chock, men det kan det göra för andra”

Journalistklubben vid TV4 kände inte till Telias intresse av att köpa koncernen förrän interninformationen kom i dag. Nu vill de ha ett möte med VD Casten Almqvist i början av nästa vecka.

Tidigare i dag skrev Journalisten om jätteaffären där Telia vill köpa upp Bonnier broadcasting med bolagen TV4, CMore och finska MTV3.

Ann Johansson är klubbordförande på TV4. Sedan uppgifterna blev kända för några timmar sedan har hon fått en hel del frågor av medlemmarna.

– Jag är inte på redaktionen i dag, men har fått en del frågor via mejlen. Vi från klubben är inte involverade i det här alls och har egentligen ingen annan information än det som gått ut i interninformationen. Vi hoppas nu få till ett möte med Casten Almqvist i början på nästa vecka, för att få mer information, säger Ann Johansson.

Annons Annons

Spontant, vad tror du en sådan här affär kan betyda. Det är ändå tal om helt nya ägare?
– Det är jättesvårt att säga, men det har ju varit affärer på tal tidigare med telekombolag som vill in och köpa innehåll. Jag sitter inte med mer information om det här än det jag läst mig till, så vi kan inte dra några stora slutsatser ännu, säger Ann Johansson.

Skulle du beskriva beskedet som en chock?
– Vi har varit Bonnier-ägda ett tag, men inte lika länge som DN och andra företag. Jag kan inte säga att det kommer som en chock, men det kan det göra för andra. Sen är det såklart oväntat, och vi får helt enkelt vänta och se.

Fler avsnitt
Fler videos