Gå direkt till textinnehållet

Telia vill köpa Bonnier Broadcasting

Telia vill köpa TV4, CMore och finska MTV3 i en jätteaffär. "Samtal förs mellan Bonnier och Telia Company", bekräftar Bonnier i ett pressmeddelande. Även TV4s VD Casten Almqvist bekräftar att de deltar i samtalen, via interninformation som gått ut till anställda under dagen. UPPDATERAD

Tidigare idag avslöjade tidningen Resumé att Telia just nu förhandlar om ett köp av Bonnier Broadcasting. Enligt Resumé värderas koncernen till över 10 miljarder kronor.

Nu bekräftar Bonniers director of communications, David Salsbäck, förhandlingarna i ett pressmeddelande. 

"Som Telia skriver i ett pressmeddelande idag så pågår samtal mellan Telia och Bonnier AB rörande ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting. Det är den enda information som vi i nuläget kan ge", skriver Salsbäck.

Annons Annons

Journalisten har tidigare berättat att TV4 går starkt ekonomiskt men det är samtidigt ingen hemlighet att CMore sliter med lönsamheten sedan länge.

Samtidigt vill alltså Telia stärka sin position i kampen om innehåll med konkurrenterna, menar exempelvis DNs redaktionella utvecklingschef Martin Jönsson i en text på DN.

I interninformation som gått ut under dagen och som Journalisten tagit del av bekräftas även förhandlingarna av TV4s VD Casten Almqvist. 

"Det stämmer att samtal pågår", skriver han och fortsätter. 

"Vi deltar i samtalen. Vi är positiva. Vi förstår den ovisshet det här skapar, men kan inte säga något mer. Vi kommer såklart återkomma när det finns något mer att säga", menar Almqvist vidare.

Journalisten söker företrädare inom Bonnier.

Fler videos
Fler avsnitt