Gå direkt till textinnehållet

Kalle Sandhammar lämnar UNT – blir vd på UR

Kalle Sandhammar har utsetts till verkställande direktör för Utbildningsradion.

Kalle Sandhammar är idag chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Upsala Nya Tidning och sitter i koncernledningen för Norrköpings Tidningars Media (NTM).

”Vi är mycket glada över att välkomna Kalle Sandhammar till UR. Han är en synnerligen kompetent publicist och mediachef och han kommer att bidra med värdefulla erfarenheter, engagemang och driv i URs fortsatta utveckling”, säger Maria Hamrefors, ordförande i URs styrelse, i en kommentar.

Kalle Sandhammar har arbetat inom NTM i tolv år, bland annat som chefredaktör för Norrländska Socialdemokraten (NSD) och Upsala Nya Tidning (UNT), och har också haft olika roller på Dagens Nyheter under 13 år, bland annat som chef för DN.se. Han är utbildad journalist och har också läst statskunskap och psykologi.

Annons Annons

”Jag ser mycket fram emot att börja på UR, vars betydelse bara ökar i takt med att misstro och alternativa fakta sprider sig. Samhället behöver URs utbildningsprogram och faktabaserade folkbildning mer än någonsin”, säger Kalle Sandhammar i en kommentar.  

Kalle Sandhammar tillträder sin nya roll senast den 14 augusti 2023.

Per Bergkrantz, ordinarie vice vd, fungerar som vd för UR tills Sandhammar börjar.

Fler avsnitt
Fler videos