Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet öppnar konfliktfonden

Journalistförbundet öppnar sin konfliktfond från och med i dag (7 november). – Det är en mobilisering för en konflikt som arbetsgivarna gör allt för att provocera fram och som vi gjort allt för att undvika, men som vi självklart tar och har stöd för om det blir nödvändigt, säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén.

Journalistförbundet öppnar sin konfliktfond från och med i dag (7 november).
– Det är en mobilisering för en konflikt som arbetsgivarna gör allt för att provocera fram och som vi gjort allt för att undvika, men som vi självklart tar och har stöd för om det blir nödvändigt, säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén.

Förhandlingarna mellan Journalistförbundet och Tidningsutgivarna strandade i söndags efter att medlarna under två veckor försökt hitta en lösning.

Förbundet ville i slutskedet ha en ren löneuppgörelse, men Tidningsutgivarna sa nej till ett kollektivavtal om de inte också fick igenom sitt krav på utökad upphovsrätt.

Klubbordförandekonferens nästa vecka

Dagspressjournalisterna har nu fått vänta längre på lönehöjning än någon annan grupp på arbetsmarknaden.

Journalistförbundet har kallat till klubbordförandekonferens den 13 november då man ska rådgöra med medlemmarna om hur man ska agera vidare.

hl@sjf.se

Läs mer på:

Journalistförbundets hemsida:

http://www.sjf.se/sjf/default.asp?ID=644&cat=94&xp=94

bryt

Tidningsutgivarnas sajt:

http://www.tu.se/taf/pagepub.taf?cat=1&url=http://www.tu.se/taf/newspub.taf?cat=1

Fler videos
Fler avsnitt