Journalistförbundet och IFJ uppmanar Carl Bildt att resa till Eritrea

20 februari, 2009

Sveriges utrikesminister bör själv fara till Eritrea och vädja för Dawits Isaaks liv och frigivning. Det anser Agneta Lindblom Hulthén, Journalistförbundets ordförande och Aidan White, generalsekreterare i internationella journalistfederationen. De har båda skrivit uppmanande brev till Carl Bildt.

"Nu är det dags att ta till alla de yttersta åtgärder som kan leda till att Dawit Isaak blir fri. Jag tror att det blir svårt att leva med att Sverige inte försökt med även detta engagemang från högsta ort, innan det är för sent", skriver Agneta Lindblom Hulthén i brevet som publiceras i Expressen.

Hon poängterar att även den internationella journalistfederationen är beredda att delta med sina resurser. Aidan White har väskorna packade och kan snabbt åka ner till Eritrea om han kan vara till hjälp.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anders Andarve mån, 2011-12-19 22:19
Utrikesministern kan inte göra något för att påverka situationen. Däremot arbetar UD med den s.k. tysta och effektiva diplomatin.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies