Gå direkt till textinnehållet

Journalister speed-dejtar i Falun

På sex minuter ska arbetssökande journalister försöka sälja in sig till framtida arbetsgivare. Detta sker på en snabbdejting som anordnas av Arbetsförmedlingen Kultur Media i Falun i dag.

Under några snabba minuter ska utvalda journalister presentera sig själva för eventuella arbetsgivare. De som de ska knyta kontakter med är representanter från Sveriges Television, Sveriges Radio och Mittmedia Kompetens.

– Jag tackade ja för att det verkade spännande och det har verkligen överträffat mina förväntningar, berättar Nina Funke, redaktionschef på SVT i Falun, som var på plats för att speeddejta arbetssökande.

Hon säger att meningen med speeddejtingen främst är att skapa kontakter.

– Mediebranschen kryllar ju inte av arbete men det här är ett väldigt bra sätt för de som är gröna och inte hunnit skaffa sig någon direkt arbetslivserfarenhet att knyta kontakter. Det blir ett bra möte och skapar en bild av den sökande som man inte får när man bara har ett CV framför sig.

Med på speeddejtingen är 28 sökande journalister från hela Sverige, berättar Nina Funke. Arbetsgivarna sitter i tre olika rum och tar emot personerna en och en.

– Jag har träffat väldigt välutbildade journalister som har en nyfikenhet och drivkraft. Jag kommer spara flera CVn jag fått i dag, säger Nina Funke till Journalisten.

"Det ska bli spännande att se hur det här faller ut. För även om det just nu är kärvt i mediebranschen och arbetsgivarna på plats inte har många tjänster eller uppdrag att erbjuda, kan det svänga fort", säger Ulrika Lönnback på Arbetsförmedlingen Kultur Media i ett pressmedddelande.

Fler avsnitt
Fler videos