James Foley har inte hörts av på sex veckor sedan han kidnappades i Syrien. Ovan: James Foley i Libyen 2011 strax innan han greps och hölls fången av Kadaffitrogna styrkor. FOTO: Jonathan Pedneault

Journalistens familj vädjar till kidnapparna

3 januari, 2013

Den amerikanske journalisten James Foley kidnappades i november i Syrien. Nu vädjar hans familj till kidnapparna och startar samtidigt en namninsamling.

39-årige krigskorrespondenten James Foley kidnappades av beväpnade personer den 22 november i staden Taftanz i Syrien och har sedan dess inte hörts av. Nu vädjar hans familj direkt till kidnapparna att ta kontakt med dem.

”Vi vill att Jim kommer hem oskadd, eller vi vill åtminstone prata med honom för att försäkra oss om att han mår bra”, uppger hans far John Foley i ett uttalande.

”Jim är en objektiv journalist. Ni som håller honom fången – kontakta oss så att vi kan arbeta tillsammans för hans frigivning.”

Samtidigt startar familjen en namninsamling på en hemsida: www.freejamesfoley.org.

Familjen startade hemsidan redan 2011, efter att James Foley gripits av Kadaffitrogna styrkor i Libyen. Den gången hölls han fången i sex veckor.

James Foley arbetade för nyhetsbyrån AFP när han kidnappades.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies