Gå direkt till textinnehållet

”Jag vill fortsätta att jobba med lokaljournalistik”

Folket läggs ner till sommaren. Tidningens chefredaktör Marie Hillbom tar över som chefredaktör för Katrineholms-Kuriren. ”Jag vill fortsätta att jobba med lokaljournalistik”, säger hon.

Gratulerar till det nya jobbet.

– Tack

Marie Hillbom har varit reporter och nyhetschef på Folket, och sedan 2011 tidningens chefredaktör. Till sommaren läggs tidningen ner. Hur känns det att lämna Folket?

– Det är den tidning jag jobbar på sedan jag började arbeta som journalist. Det är den tidning som jag älskar. Folket är en del av mig själv. Men nu har det beslutats att tidningen ska upphöra med utgivningen. Jag vill fortsätta att jobba med lokaljournalistik, helst i en region där jag känner mig hemma. Och det får jag nu chansen att göra. Det ska bli kul, men samtidigt är det sorgligt att Folket läggs ner. Det behövs fler röster i en demokrati.

Vilka erfarenheter från Folket kommer du att ta med dig till Katrineholms-Kuriren?

– Jag var nyligen och träffade redaktionen på Katrineholms-Kuriren. Det känns som jag kommer till en miljö där vi tänker likadant vad det gäller lokaljournalistik. De tar sitt jobb på allvar och vill göra en tidning som Katrineholmsborna vill läsa. Det jag tar med mig från Folket, som på slutet var en endagstidning, är att våga välja och fokusera på vissa nyheter och göra dem bra. Katrineholms-Kuriren har en mycket större redaktion än Folket. Med mer resurser kan man göra helt annan journalistik, och ha fler kanaler att publicera sig i. Efter sommaren ska vi mejsla ut hur vi vill jobba på Katrineholms-Kuriren.

Jobbar du på Folket till det bittra slutet?

– Absolut. Vi håller på att producera de tre sista numren. Sista kommer den 13 juni.

Fler avsnitt
Fler videos