Gå direkt till textinnehållet

Inget Realtid för Tino Sanandaji

Bulletinägaren Tino Sanandaji skulle ha köpt finansnyhetssajten Realtid, men samma dag som köpet skulle klubbas meddelas nu att News55 istället köper sajten.

Det slog ner som en smärre bomb – Tino Sanandaji, känd inom mediebranschen för de många turerna kring sajten Bulletin, skulle köpa sajten Realtid. Mycket var oklart kring affären. Det bolag som skulle köpa bolaget fanns inte registrerat hos Bolagsverket och priset var hemligt.

Nu framkommer det att förhandlingar fortsatt trots att Tino Sanandaji kommunicerats som köpare. I ett pressmeddelande skriver News55, som också ger ut Dagens PS, att de köper Realtid.se för fem miljoner kronor. Fyra miljoner kommer betalas kontant och en miljon i aktier.

Köpet bekräftas av Realtids styrelseordförande Jan Klingspor i ett mejl till Journalisten.

Annons Annons

”Det handlar om att News55 betalar mer kontant än alternativet”, skriver Jan Klingspor.

Tino Sanandaji har dragit tillbaka sitt bud.

Klockan 10 idag håller Realtid en extrastämma där beslut om försäljning ska tas. Jan Klingspor skriver att diskussionen med News55 pågått ”en tid” och att de därför är redo att fatta beslut idag. Han uppger också att bolagets största ägare stödjer förslaget och att det därför kommer att gå igenom.

Enligt pressmeddelandet ska News55 också kontrollera att uppgifter om trafik och andra data stämmer innan köpet går igenom.

Affären gäller bara sajten Realtid.se. Övrig verksamhet, som är olika event, kommer fortsätta att ägas av bolaget bakom Realtid.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos