Gå direkt till textinnehållet

I kväll kan Journalisten vinna pris

I dag hålls Fackförbundspressens dag med seminarier och debatter i Lärarnas hus i Stockholm. I kväll blir det prisutdelning, där Journalistens bildjournalist Tor Johnsson är nominerad till Bästa foto.

Fackförbundspressens dag är en årlig sammankomst för fackförbundsägda tidningar. I år kommer cirka 250 personer att delta i seminarierna som inleds på eftermiddagen.

– Fackförbundspressens dag har funnits i tio år. Tidigare hade LO-tidningarna och TCO-tidningarna  sina egna konferenser, men vi har en stor intressegemenskap och därför känns det naturligt att gå ihop om en dag, säger Helena Giertta, projektledare för Fackförbundspressens dag, tillika chefredaktör på Journalisten.

Behövs fackförbundspressen?
– Det är numera nästan bara fackförbundspressen som gör arbetsmarknadsjournalistik i Sverige. Jag kan inte förstå varför det är så. När man får uppmärksamhet kring arbetsmarknadsreportage, som vi fick i vår serie Flexibilitetens pris, visar det sig att det finns ett stort intresse för den sortens frågor och den sortens journalistik. Så jag hoppas att det kan sprida sig till andra medier, säger Helena Giertta.

På kvällen blir det middag, underhållning om prisutdelning, där Journalistens fotograf Tor Johnsson är nominerad för Bästa foto, för en bild av frilansen Anders Alm som dokumenterat arbetet på ett lantbruk i Tornedalen.

Fler avsnitt
Fler videos