Gå direkt till textinnehållet

I kändisjaktens spår Robinson-Herman driver med pressen

Robinson-Herman driver friskt med journalister och belyser samtidigt den bisarra nyhetsjakten kring Expedition Robinson.

Robinson-Herman driver friskt med journalister och belyser

samtidigt den bisarra nyhetsjakten kring Expedition Robinson.

Få företeelser har journalistkåren knådat så intensivt som Expedition Robinson, alla löpsedelsmakares dröm.

Ännu en variant kom i början av november då Aftonbladet berättade att Herman Nikolic, en av deltagarna i TV-programmet Expedition Robinson, hade varit biltjuv i yngre dar. Uppgifterna ansågs så sensationella att det blev en löpsedel. Kort därefter framträdde Nikolic i bland annat Expressen och sa att han hade diktat upp alltsammans för Aftonbladets reporter och att han alls inte hade snott några bilar.

– Det är Expressen som blivit lurad, kontrar Tore S Börjesson. Jag fick uppgifterna från flera källor. Herman kontaktade aldrig mig för att berätta utan det var jag som konfronterade honom. Men när han såg löpsedeln i Aftonbladet ångrade han sig och dementerade.

Förra veckan var det dags igen. Robinson-Herman var på kändisparty där en reporter från Se&Hör fick syn på honom. Enligt Expressen hände följande: efter ett par drinkar beslöt sig Herman Nikolic och hans barndomskompis Andreas Davidsson, att skoja med Se&Hör genom att påstå att de var ett par.

”Reportern blev helt till sig och började bjuda på sprit och cigaretter. Vi fick också 1 000 kronor var”, säger Herman Nikolic till Expressen.

Enligt Nikolic blev det en absurd ”intervju” på tio minuter där han och ”pojkvännen” Andreas gav motsägelsefulla versioner till reportern som gick på alltsammans.

Se&Hör gjorde löp på scoopet. Ur Se&Hör:

”– Jag tycker om allt hos Herman, inte minst hans långa hår, säger Andreas. (…) Killarna blev förälskade och inledde ett passionerat förhållande som varar än i dag. – Andreas är en underbar kille, ler Herman blygt”.

Daniel Nyhlén, reporter på Se&Hör, skrattar gott åt den påstådda bluffen och är säker på att han inte skapat en anka.

– Jag höll ögonen på Herman och Andreas på den där kändisfesten redan innan jag började prata med dem, de var rena Lady och Lufsen.

Daniel Nyhlén medger att han gett Herman och Andreas 1 000 kronor var.

– Men då hade jag redan fått hela storyn. Pengarna var inte för att de skulle ställa upp och prata med mig, det var bara en ersättning för att de gjorde sig besväret att vara med på bild.

Fler avsnitt
Fler videos