FOTO: Tor Johnsson

Hon vinner Stora Journalistpriset i Årets röst

18 november, 2020

Stora journalistpriset Johanna Bäckström Lerneby vinner för reportageboken Familjen.

Under mer än tio års tid följde Johanna Bäckström Lerneby, som Journalisten gjorde ett personporträtt på nyligen, den familj som styr Göteborgsförorten Angered. Resultatet blev boken Familjen.

Det var redan i början av 2000-talet, när Johanna Bäckström Lerneby var krimreporter på GP, som rykten om familjens överhuvud nådde henne.

– Det var som fantasier, men sen träffade jag en ur familjen 2006 och kopplade senare ihop det med de där ryktena. Då förstod jag att det finns maktsfärer som är nog så starka i våra förorter, och som styr och ställer, men som vi inte har en jävla aning om. Och som ställer till det för människorna som bor i de här områdena, säger Johanna Bäckström Lerneby i ett pressmeddelande.

Johanna Bäckström Lerneby jobbar idag som nyhetschef på SVT Sport.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Stora journalistpriset

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies