Gå direkt till textinnehållet

Hon tar över på Nöjesguiden

Jenny Nordlander tar över som tillförordnad chefredaktör på Nöjesguiden i juni. Nu ska Nöjesguiden hitta nästa grej som andra kan ta efter, säger hon.

– Jag blir tillförordnad chefredaktör. Hur länge kan jag inte kommentera just nu. Amat (nuvarande chefredaktör) jobbar juni ut men vi har redan börjat lite med överlämning.

Hur kommer det sig att det blir du som tar över?
– De tyckte väl att jag var bäst lämpad. Jag har inte varit här länge utan började här som digital redaktionsansvarig i februari. Det fanns säkert en tanke med det. Den tjänsten kommer inte ersättas utan jag kommer att ha kvar det ansvarsområdet också.

Är det någon skillnad att jobba som digital redaktionsansvarig och chefredaktör?
– Ja. Mina ansvarsområden blir både print och webb utöver allt annat som det innebär att vara chefredaktör. Traditionellt sett har chefredaktören på Nöjesguiden varit starkt kopplad till papperstidningen men jag kommer jobba minst lika mycket med utvecklingen av det digitala. Det är inte olika produkter, allt är NG. Vi beställer eller gör ett jobb för att vi vill ha det och sedan får man se på vilken plattform det passar bäst.

Annons Annons

Vad har du gjort innan du kom till Nöjesguiden?
– Jag har varit redaktör på DN.se, krönikör på DN Kultur och var med och startade DNs webb-TV . Och jag har arbetat på Aftonbladet TV som programledare, reporter och redaktör.

Nöjesguiden har genomgått en stor förändring de senaste åren.  Finns det något kvar för dig att göra?
– Ja, man kan alltid bli bättre! Nu ska vi hitta nästa grej som andra kan följa. Nöjesguiden var tidiga med det samhällskommenterande materialet till exempel. Nu gör alla det. Men vi ska leda, inte följa efter.

Fler avsnitt
Fler videos