Gå direkt till textinnehållet

Han får göra praktik på Guardians grävredaktion

Nya Wermlands Tidningens reporter Viktor Sunnermark får Grävfondens stora Journaliststipendium på 80 000 kronor för fortbildning i granskande journalistik genom två månaders utbildningspraktik på The Guardians grävredaktion.

Han är den andra Grävfondenstipendiaten som får praktisera på The Guardians grävgrupp, som är Storbritanniens främsta när det gäller datajournalistik, och är redan i London.

Chefen för Guardians grävgrupp Pamela Duncan och den tidigare stipendiaten Helena Bengtsson har deltagit i urvalet av sökande.

– Att få vässa sina datajournalistiska kunskaper på mäktiga the Guardian känns obeskrivligt bra och jag är oerhört tacksam för att jag får den här möjligheten. Vi behöver mer datajournalistik i lokaljournalistiken, säger Viktor Sunnermark i ett pressmeddelande.

Annons Annons

Pamela Duncan, chef för Guardians grävredaktion, säger att datajournalistik bygger på samarbete och kunskapsdelning:

– Vi uppskattar verkligen att Viktor kan bidra i vårt j arbete under ett par månader. Grävfondens initiativ har målet att fördjupa en redan skicklig journalists datakunskaper som i sin tur också bidrar till än mer och än bättre grävjournalistik i Sverige.

Fler avsnitt
Fler videos