Hallandsposten bantar hårt

14 oktober, 1999

DAGSPRESS Hallandsposten minskar personalen med 15 tjänster, merparten grafiker. Tidningsstyrelsen beslöt den 5 oktober att genomföra nedskärningarna under ett år.

DAGSPRESS Hallandsposten minskar personalen med 15 tjänster, merparten grafiker. Tidningsstyrelsen beslöt den 5 oktober att genomföra nedskärningarna under ett år.

Minskningarna ska ske genom naturlig avgång, avtalspensioner och uppsägningar.

Enligt VD Göran Johansson erbjuds en journalist avtalspension. I ett annat fall handlar det om en pensionering där tjänsten inte blir återbesatt.

HPs vinst var i fjol 19 miljoner kronor. Resultatet i år blir, enligt Johansson, ungefär detsamma.

Ledningen har motiverat nedskärningarna med att annonsmarknaden är vikande och att man med ny teknik lyckats effektivisera produktionen.

Facken på företaget har protesterat mot planerna. Besparingen är större än vad annonsbortfallet motiverar, anser de.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies