Gå direkt till textinnehållet

GRN: Britt Eklands bröst exponerade klädmärket

Granskningsnämnden klandrar SVT för att man i Stjärnorna på Slottet lät deltagaren Britt Ekland bära en munkjacka med synlig logotyp över hela bröstet. TV4 klandras för att ha visat skyltar för en speltjänst och programsponsor.

Granskningsnämndens klander mot SVT beror alltså på att Britt Ekland i programmet Stjärnorna på Slottet gick omkring med en munkjacka där texten Fitch (Abercrombie & Fitch) var mycket framträdande på bröstet. Enligt nämnden var den cirka tre minuter långa exponeringen ett otillbörligt gynnande.

TV4 klandras för samma försyndelse, i programmen TV4 Tipslördag och La Liga (de senare på TV4 Plus och TV4 Sport), där man lätt en speltjänst och sponsor för programmet synas vid ett stort antal tillfällen i bakgrunden.

Granskningsnämnden fällde också SVTs Plus för att i beskrivningen av en tvist mellan en bostadsrätts lägenhetsägare och föreningens styrelse, var kommentaren från föreningens ordförande så uttagen från sitt sammanhang att föreningens beskrivning av sammanhanget i praktiken saknades.

Även kabelkanalen TV Fyrstad fick klander för att ha överträtt sponsringsbestämmelserna, underlåtit att annonsmarkera och ägnat sig åt otillbörligt gynnande.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos