Gå direkt till textinnehållet

Gringo Grandefick Tidskriftspris

Gringo Grande vann kategorin Årets nykomling när årets Tidskriftspriser delades ut på måndagskvällen.

Gringo Grande vann kategorin Årets nykomling när årets Tidskriftspriser delades ut på måndagskvällen.

Gringo Grande fick priset med motiveringen: “Gränslös. Genuin. Genomträngande. Glödhet. Gycklande. Granskande. Giftig. Glad. Grafisk. Generös. Gigant. Genialisk. Gratulerar. Gutår”.

Några av de andra pristagarna:

Årets journalist: Birgitta Forsberg, Veckans Affärer, “till en reporter som skapar coverstories av internationell klass”.

Årets medierookie: Gustav Morin, Båtnytt, för att han “med passion och med livet som insats förnyat en traditionsbunden genre”.

Årets AD: Per Boström, Att:ention, för att “formen är bråkig, stökig och glad, utan att för den skull ta över innehållet”.

Årets krönikör: Malin Siwe, Veckans Affärer, för att hon är “en god stilist som väcker känslor i väsentliga frågor”.

Årets tidskrift, nya medier: www.ekonominyheterna.se, för att den “tar sina läsare på allvar som få, det gäller både i pappersversionen och i nyare medieformer”.

Årets tidskrift, populärpress: PC Gamer, för att den är en tidskrift som “landar rakt i knäet på dataspelsfrälsta i alla åldrar”.

Årets tidskrift, fackpress: Sportfack, för att den är en tidskrift som “avviker från massan, som inte hymlar med uppdraget och som därmed svarar mot det stora behovet av förnyelse i fackpressen”.

Årets skoltidskrift: HGY Magazine, för att den är en “lokaltidning för skolans elever”.

Fler avsnitt
Fler videos