Gå direkt till textinnehållet

Grävarna behåller kanslichef

Föreningen Grävande journalisters styrelse backar nu från beslutet att säga upp kanslichefen Nils Funcke. – Den bedömning vi i augusti gjorde om hur ekonomin ser ut framöver har förbättrats, säger Thomas Michélsen, Grävande journalisters ordförande.

Föreningen Grävande journalister kommer även i fortsättningen att ha en kanslichef. Nils Funcke kommer att inneha tjänsten på halvtid.

– Den bedömning vi i augusti gjorde om hur ekonomin ser ut framöver har förbättrats. Vi har dragit konsekvenserna av detta och fortsätter med att ha en kanslifunktion på halvtid, säger Thomas Michélsen, Grävande journalisters ordförande.

Vid ett styrelsemöte i onsdags presenterades två genomgångar av föreningens ekonomi. Den ena var gjort av föreningens kassör och ekonomiansvarige Svante Isaksson och den andra av föreningens revisor Bertil Kilner. Båda kom fram till att ekonomin var god; föreningens kurser går bra och vårens Grävseminarium i Stockholm beräknas ge vinst.

Annons Annons

Det var vid ett styrelsemöte i augusti som föreningens arbetsutskott föreslog att Nils Funckes tjänst som kanslichef skulle dras in. Motiveringen var föreningens dåliga ekonomi på grund av att medieföretag inte längre köpte lika många kurser. Styrelsen var dock inte enig. Tre ledamöter reserverade sig mot beslutet och fem röstade för.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos