Gå direkt till textinnehållet

Gemensam sport i Gävletidningar

Det står nu klart att Arbetarbladet och Gefle Dagblad får gemensamma sportsidor, vilket tidningarnas journalistklubbar motsatt sig.

Det står nu klart att Arbetarbladet och Gefle Dagblad får gemensamma sportsidor, vilket tidningarnas journalistklubbar motsatt sig. Centrala förhandlingar med tidningsägarna slutade i måndags i oenighet, rapporterar de båda Gävletidningarna. Därmed står det arbetsgivarna fritt att enligt MB genomföra sammanslagningen.

Den gemensamma sportredaktionen, som ska ligga i samägda Gävle Nyhetsbyrå AB, är ett inslag i fusioneringen av tidningarna. Tidningsföretagen slås samman i det nya bolaget Gävletidningar AB, som via två redaktionsbolag ger ut var sin tidning som ska konkurrera journalistiskt.

Fusionen beräknas vara genomförd i höst.

bryt

På Journalistförbundet är man oroad över utvecklingen.

– En negativ debatt om presstödet kan drabba tidningarna i Gävle, men också tidningar på andra håll i landet, säger Magnus Lindström, ombudsman på Journalistet, till Arbetarbladet.

Jan Cahling, VD på Gefle Dagblad och tilltänkt VD i Gävletidningar AB, tycker att Journalistförbundet ser för negativt på planerna.

– Vi är helt på det klara över att vi ska följa reglerna för presstödet. Och risken för att presstödet ska minska eller försvinna finns ju även utan fusion.

Fler avsnitt
Fler videos