Gå direkt till textinnehållet

Gävletidningar skär ned på personal

Gefle Dagblad och Arbetarbladet ska tillsammans minska personalstyrkan med ungefär tio tjänster. Pär Fagerström, VD för Gefle Tidningar, hoppas att så många anställda ska acceptera erbjudandena om avgångsvederlag och avtalspension.

Avtalspension erbjuds till anställda som är över 62 år, medan avgångsvederlag erbjuds till dem som har jobbat minst fem år inom koncernen och har fyllt 35 år.

– Vi kan inte utesluta uppsägningar. Men vi hoppas kunna åstadkomma lösningar på frivillig väg genom de här erbjudandena, säger Pär Fagerström.

Senast nästa vecka ska de anställda ta ställning till förslagen.

Annons Annons

– Då vet vi vilket intresse som finns. Sedan ska vi analysera möjligheterna att bejaka dessa anspråk, säger han.

Vid ingången till 2010, jämfört med 2009, ska Gefle Tidningar förbättra sitt resultat med ungefär 15 till 20 miljoner.

– Ungefär sex miljoner ska sparas in genom just den här ansatsen som vi gör nu, säger Pär Fagerström.

Samuel Åsgård, ordförande i journalistklubben på Gefle Dagblad är positiv till att ledningen har gått ut med erbjudandna.

– I dessa tider är det bra om vi kan undvika varsel och det har det inte talats om än så länge. Det är viktigt för oss är att erbjudandena går ut till alla anställda, det vill säga att de inte är riktade till vissa personer. Det är också viktigt att de inte är tvingande, säger han.

Gefle Dagblad och Arbetarbladet ägs av Gefle Tidningar AB som ingår i koncernen Mittmedia tillsammans med, bland andra, Dalarnas Tidningar.

Journalisten har tidigare skrivit om att Dalarnas Tidningar ska minska antalet anställda och att de har blivit erbjuda avtalspension och avgångsvederlag.

 

Läs mer:

"Gävletidningar diskuterar besparingar" (20090403)

"Dalarnas Tidningar skär ned på personal" (20090402)

Fler avsnitt
Fler videos