Gå direkt till textinnehållet

Fotbollssupporter snodde reporters mikrofon – polisanmäls

Det var urusel stämning när norska fotbollslaget Vålerenga åkte ur landets högsta division. När en reporter från VG försökte intervjua supportrar på väg ut fick han utstå hårda ord – och fick en trådlös mikrofon stulen.

I en video som den norska tidningen VG lagt ut syns hur tidningens reporter möter upprörda Vålerenga-fans. Laget har precis förlorat en kvalmatch och åkt ur landets högsta serie. 

”Ta bort kameran” och ”du borde inte vara här”, ropar upprörda personer mot reportern och fotografen på plats. 

VGs nyhetsredaktör Tora Bakke Håndlykken uppger för norska Journalisten att reportern blivit slagen och bestulen efter matchen, något som inte syns på videon. 

Annons Annons

– Vi ser allvarligt på att vi som press blir attackerade när vi försöker göra vårt jobb. Händelsen kommer därför att anmälas.

Hon uppger för norska Journalisten att det rör sig om en trådlös Sennheiser-mikrofon värd cirka 4 000 norska kronor som stulits.

Supportergruppen Klanens presstalesperson beklagar för norska Journalisten det inträffade.

– Det borde nog inte ha hänt. Samtidigt kan man nog också ifrågasätta omdömet hos journalister som går fram till människor med kameror som då och där befinner sig på botten av hela sitt liv. Jag kan förstå att det kan rinna över för vissa, men det här ska absolut inte hända, säger presstalespersonen.
 

Fler avsnitt
Fler videos