Filippinerna blockerar Maria Ressas Nobelresa

26 november, 2021

Nobels fredspris 2021 Journalisten Maria Ressa kan missa utdelningen av Nobels fredspris på grund av att Filippinernas allmänna åklagare har begärt att hon förbjuds att resa direkt från USA till Norge. 

Journalisten har tidigare berättat att två journalister får Nobels Fredspris 2021, Maria Ressa från Filipinerna och Dmitrij Muratov från Ryssland.

Maria Ressa befinner sig just nu i Boston på en resa som hon fått domstolsgodkännande för, hon måste nämligen ansöka om att få resa eftersom hon dömts för nätförtal, en rättegång som kallades "Kafkalik" av pressfrihetsorganisationer.  

Hennes begäran att få resa direkt från USA till Norge har överklagats av Filippinernas allmänna åklagare Jose Calida som menar att ta emot Nobels fredspris inte kan ses som en nödvändig resa, skriver Rappler, en nyhetssajt som Maria Ressa själv har grundat.

Rappler skriver att Maria Ressa och hennes advokater nu jobbar för att se till att hon kan åka till Oslo när Nobels fredspris ska delas ut den 10 december.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Roger Sperrling lör, 2021-11-27 03:30
NATURLIGTVIS SKALL EN NOBELPRISTAGARE SOM MARIA RESSA FÅ RESA TILL OSLO FÖR ATT FÅ TA EMOT FREDSPRISET! OCH OBS - JAG ÄR INGET STORT FAN AV MARIA RESSA EFTERSOM HON OCH RAPPLER REDAKTIONEN NEGLIGERAR, MISSGYNNAR, BLOCKERAR OCH BAKTALAR ALLA OSS ANDRA DEMOKRATI- OCH MÄNNISKORÄTTS-ARBETARE SOM ÄR VERKSAMMA I DET VIKTIGA ARBETET FÖR ATT FÅ BORT DUTERTE OCH OCH ÖVRIGA KORRUMPERADE FASCISTER I REGERINGEN OCH PÅ MYNDIGHETER ETC HÄR PÅ FILIPPINERNA! MEN DET ÄR FÖR FÅ MOTSTÅNDS- ARBETARE OCH BEVAKARE AV ALLA BROTT OCH INTRIGER SOM REGERINGEN OCH DUTERTE & Co ISCENSÄTTER - SÅ ALLA BEHÖVS VERKLIGEN!
Nobels fredspris 2021

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies