Gå direkt till textinnehållet

Fichtelius-turnén drar fulla hus

“Erik Fichtelius försvarstal” är en garanterad publiksuccé. Nu drar turnén vidare, till Stockholm och Umeå.

“Erik Fichtelius försvarstal” är en garanterad publiksuccé. Nu drar turnén vidare, till Stockholm och Umeå.

Efter avslöjandet om Erik Fichtelius hemliga dokumentär om Göran Persson har Fichtelius själv flitigt förekommit i intervjuer och TV-program. Men intresset för att höra honom berätta om projektet med egna ord har inte minskat för det.

Fichtelius har besökt, eller ska besöka, de flesta av Publicistklubbens kretsar för intervju och debatt – och öevrallt drar han fulla hus.

På måndag den 3 februari är det Stockholms tur och där har publikintresset varit så stort att arrangörerna tvingats byta lokal. Nu äger arrangemanget, där Jan Guillou intervjuar Fichtelius, rum i Kulturhusets hörsal, med plats för 550 personer. Men inte ens den lokalen räcker till: redan har mer än 550 personer anmält sig, varför arrangörerna också ska visa utfrågningen på storbildsskärm i en angränsande lokal. Efter utfrågningen blir det debatt, med Fichtelius, Carl Bildt, Erik Åsbrink , Inger Arenander, Anders Jonsson och Lena Askling.

Efter det blir nästa stopp på turnén Umeå, i Rådhuset måndagen den 10 februari. Även där väntas publiktrycket bli stort.

Fler avsnitt
Fler videos