Eric Rosén och Margret Atladottir är chefredaktör respektive redaktör på Politism.

Fem LO-miljoner ska
rädda Politism

16 november, 2016

LO och fackförbundet Kommunal går in med vardera 2,5 miljoner kronor i kapitaltillskott till vänstersajten Politism de kommande åren.

"Hade vi inte gått in med de här pengarna hade Politism behövt lägga ner", säger Karin Hagman, kommunikationschef på Kommunal och ledamot i Politisms styrelse, till Kommunalarbetaren.

Kommunals kapitaltillskott är dock villkorat. Fackförbundet ska få ett eget utrymme på Politism för att få ut mer av satsningen.

Tre år gamla Politism ägs av LO, Kommunal och Schibsted och har de senaste åren uppvisat förluster på drygt tre miljoner per år.

2017 ska trafik till Politism börja drivas från Aftonbladet, vilket förväntas få upp besökssiffrorna från dagens 54 500 unika besök i veckan, skriver Kommunalarbetaren.

Taggar: Politism.se

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Rolf Krohna lör, 2016-11-19 04:00
Politism är ett exempel att ta lärdom från. Det går att leda en häst till vatten, men….. Det spelar ingen roll hur många miljoner man pumpar in i något media, om det inte passar folk läser dom inte, inte ens besöker. Det blir irrelevant, som vi hela tiden ser. Propaganda. Politism har mindre besökare per vecka än de av traditionella media ratade nya media, var för sig. Det högt riktade och styrda (styrande) mediastödet är meningslöst. Det snarare driver bara läsarna mot andra media. Rädda jobben. Det går inte längre att styra åsikter.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies