Gå direkt till textinnehållet

Falsk presskonferens riktad mot Bohusläningen

Bohusläningen blev kallad till en presskonferens på NU-sjukvården. Men konferensen var bara en bluff. Egentligen var syftet att skälla ut reportern. 

Bohusläningens chefredaktör Tommy Hermansson har skickat en skrivelse till sjukhusdirektören Sten Axelsson om saken, rapporterar SR Väst.

– Det var ett litet, trångt rum som jag fått det beskrivet. Tre personer från NU-sjukvården och en reporter. Så hade man med sig artiklar som lades upp och som man ville ha besked om och ställde frågor runt, säger Tommy Hermansson till Sveriges Radio Väst.

Större delen handlade om att ställa reportern till svars för det Bohusläningen skrivit om sjukhuset. I sitt brev till Sten Axelsson skriver Tommy Hermansson att det kan "mycket väluppfattas som ett hot mot den grundlagsskyddade uppgift som media har i ett demokratiskt samhälle."

Annons Annons

Sjukhusdirektör Sten Axelsson vill enligt SR Väst inte kommentera händelsen innan han har lämnat ett skriftligt svar till Tommy Hermansson och det ska han ha gjort först i nästa vecka.

Fotnot: NU är en sjukvårdsgrupp inom Västra Götalandregionen. Den består av fem sjukhus: de båda större sjukhusen Näl och Uddevalla sjukhus, samt lokalsjukhusen i Lysekil, Strömstad och Dalsland.

Fler avsnitt
Fler videos