Gå direkt till textinnehållet
Alexander Armiento utanför Piperska Muren där Fackförbundspressens dags arrangeras.
Foto: Tor Johnsson

”Fackförbundspressen är en viktig del av medie­landskapet”

Om en vecka, torsdagen den 23 maj, hålls Fackförbundspressens dag för nittonde året. ”Alla behöver en egen gala”, säger Alexander Armiento.

Alexander Armiento är chefredaktör för fackförbundet STs tidning Publikt och ordförande i föreningen Fackförbundspressen.

Varför arrangeras den här dagen och galan?

– Det är en samlingspunkt för hela fackförbundspressen. Ett tillfälle att träffas som brukar skapa mycket energi. Dagen består av ett nischat seminarieprogram med externa och interna föreläsare, och den prisgala som alla branscher behöver för att fira sina bästa insatser och största framgångar.

33 tidningar

Tidningarna som är medlemmar i Föreningen Fackförbundspressen:
Akavia Aspekt, Arbetet, Arbetsvärlden, Arkitekten, Byggnadsarbetaren, Chef & Karriär, Dagens Arbete, Elektrikern, Fastighetsfolket, Finansliv, Folkhögskolan, Fysioterapi, Handelsnytt, Hotellrevyn, Ingenjören, Journalisten, Kollega, Kommunalarbetaren, Läkartidningen, Läraren, Magasin K, Mål & Medel, Målarnas facktidning, Polistidningen, Psykologtidningen, Publikt, Sekotidningen, Skolledaren, Tandläkartidningen, Tidningen Vision, Transportarbetaren, Universitetsläraren, Vårdfokus.

Hur mår fackförbundspressen?

– Finansförbundets nedläggning av tidningen Finansliv har skakat om. Det är väldigt tråkigt att ett hyfsat stort fackförbund kommer fram till att medlemmarna inte ska få en medlemstidning. Andra organisationer satsar snarare på journalistik, och redaktionerna får resurser för att göra ett bra jobb.

Varför behövs den?

– Fackförbundspressen står för en initierad bevakning av arbetslivet och sina branscher. Den är en viktig del av det svenska medielandskapet. Organisationerna behöver också sina tidningar som demokratiska arenor.

Fackförbundspressens dag hålls den 23 maj på Piperska muren på Kungsholmen i Stockholm. Dagen inleds med seminarium och workshops och avslutas med galamiddag och prisutdelning.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos