Gå direkt till textinnehållet

Expressens femte fällning på ett år

Pressens Opinionsnämnd fällde Expressens bildpublicering av en hyresvärd i Närke misstänkt för dödsmisshandel av en kvinna.Det är femte gången det senaste året som Expressen fälls av PON.

Pressens Opinionsnämnd fällde Expressens bildpublicering av en hyresvärd i Närke misstänkt för dödsmisshandel av en kvinna.

Det är femte gången det senaste året som Expressen fälls av PON.

Expressen klandras av Pressens Opinionsnämnd för att i augusti 2003 ha publicerat en bild på en hyresvärd som misstänktes för att ha misshandlat en kvinna till döds. ”Världens bilder av tortyren” var rubriken. Hyresvärldens namn och bild fanns med i artikeln.

Bildpubliceringen anmäldes till PO av den döda kvinnans mor, som upplevde publiceringen som kränkande för de anhöriga och minnet av den döda.

Expressen hävdade att fallet saknade motstycke i svensk kriminalhistoria, hade ett självklart allmänintresse, och att bilden gav viktig konkretion av fallet.

Pressens Opinionsnämnd delade Allmänhetens Pressombudsmans bedömning att publiceringen var kränkande och fällde Expressen för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Det är Expressens femte fällning det senaste året. Tidningen har anmälts 30 gånger under denna tid. Även Aftonbladet har fällts i nämnden för sin bildpublicering av samma händelse.

pf@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos