Gå direkt till textinnehållet

Expressenreporterns sms hamnade på Zlatans Twitter

Carl Bolinder sökte en hyresgäst på Östermalm för en intervju. Men sms:et hamnade på fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic X-kanal. ”Många har fått upp ögonen för den här hyrestvisten genom Zlatans inlägg”, säger Carl Bolinder.

Zlatan Ibrahimovic karriär som fotbollsspelare må vara slut, men han är fortfarande en aktiv affärsman. Bland annat har han investerat i en fastighet på Östermalm i Stockholm, som ska göras om. Men en hyresgäst vägrar lämna boendet, och har stämt världsstjärnan. Det har, såklart, väckt medialt intresse.

En av de som grävt i det här är Expressens sportreporter Carl Bolinder. Inför en artikel i ämnet, som publicerades under helgen, har han sökt personer boende på adressen. Ett sms som skickats till en av de som står skrivna som boende i huset har dock, på oklara vägar, hamnat hos Zlatan Ibrahimovic själv – och han har valt att lägga ut den inför sina drygt nio miljoner följare på X (tidigare Twitter).

Arbetet med granskningen ska dock inte ha påverkats av inlägget.

Annons Annons

– Däremot satte det ett större ljus på publiceringen, och den blev kanske mer uppmärksammad än vad den hade blivit utan det här, säger Carl Bolinder.

Så det var positivt för granskningen att det hände?
– Jag tror i alla fall att det finns många fotbollsintresserade, som har sin främsta mediekonsumtion via X, som inte hade haft en aning om den här hyrestvisten om det inte varit för Zlatans inlägg. Så ur den synvinkeln var det positivt.

Carl Bolinder har inte varit i kontakt med Zlatan Ibrahimovic, och vet inte varför han valde att publicera sms:et.

– Jag vet inte riktigt vad man ska tänka, jag har lite svårt att förstå poängen. Jag blev väldigt förvånad när det dök upp och förstod inte riktigt vad det var som försiggick. Men det får stå för honom vad han säger på sin X.

Tvisten ska behandlas i tingsrätten i februari. På Expressen har man inte bestämt hur man går vidare efter helgens granskning – men intresset är stort, enligt Carl Bolinder.

– Jag tror att många har fått upp ögonen för den här hyrestvisten genom Zlatans inlägg, säger han.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos