Expressen ska granska
PO-anmälare

2 april, 2012

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger att tidningen ska granska en person som anmält en artikel till PO. Artikeln fälldes av PON i förra veckan.

Som Journalisten berättade förra veckan klandras Expressen av PON för en artikel i serien ”Skammens kommuner” där över 40 politiker uppmanades skämmas för att de bröt mot LSS-lagen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger till Second Opinion att man inte kommer att ta bort artikeln från expressen.se och att man i samband med publiceringen fällningen kommer att granska anmälaren:

”Då kommer vi förstås också att granska den politiker som anmälde Expressen för att vi publicerat ’Skammens kommuner’-artikelserien”, säger Thomas Mattsson till Second Opinion.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Stefan mån, 2012-04-02 20:43
Moget att försöka hämnas...
Inlagt av Erik XV mån, 2012-04-02 22:08
Mattson gör helt rätt. Här har någon fräckheten att kräva upprättelse mot Expressen i PON och till råga på allt fått det! Upprörande. Självklart är hämnd det mest relevanta motdraget från Expressen. För inte kan det vara något fel på Expressens "journalistik"? Eller de etiska regler som Helena Giertta kallar "kraftfulla"? Kan någon journalist egentligen vara förvånad över det låga förtroendet ni har?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies