Expressen belönar satiren

13 januari, 2012

Expressen vill lyfta fram satiren och instiftar satirpriset Ankan som ska delas ut en gång om året.

"Expressen har en förkärlek för det som är både roligt och vasst, som bra satir", säger Expressens kulturchef Karin Olsson i ett pressmeddelande. Hon säger också att "sedan Grönköpings veckoblads pris lades ner känner i alla fall inte jag till något satirpris som låter tala om sig. Därför behövs Ankan."

Namnet Ankan på priset syftar på satirspalten ankan som funnits på Expressen Kultur i över 20 år och som skrivs av litteratur- och teaterkritikern Nils Schwartz.

Den första vinnaren av priset kommer att avslöjas den 30 januari och belönas med en nygjord statyett av konstnären Marianne Lindberg De Geer. Juryn består av Expressens kulturredaktion: Karin Olsson, Johan Hilton, Gunilla Brodrej, Björn af Kleen och Nina Lekander.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies