Gå direkt till textinnehållet

Emil Persson om Tidskriftsgalan: ”Det blir vasst, men inte Ricky Gervais-elakt”

Imorgon kväll är det dags för tidskrifternas stora baluns Tidskriftsgalan. Fördoms­poddens Emil Persson leder galan tillsammans med Fredrik  Wikingsson. ”Det ska bli skitkul.”

– Det ska bli skitkul. En av anledningarna till att jag och Fredrik gillar att jobba ihop är att vi båda är skrivande journalister i grunden och har magasinsbakgrund, säger Emil Persson, som förutom Fördomspodden syns i Cyklopernas land på SVT och är producent för frågesportprogrammet Alla mot Alla på Kanal 5.

Har du några fördomar om tidskriftsjournalister?
– Det är svårt att ha fördomar mot dem, jag har ju varit en själv. Kanske att de har dragits till branschen för att de har en kärlek till berättande snarare än nyhetsjagande? Så var det i alla fall med mig. Jag ville jobba med journalistik, men har aldrig varit ute efter någon guld­spade. 

Galaduon Persson och Wikingsson är kompisar sedan de jobbade tillsammans på tidskriften Café, Emil Persson som redaktör och Fredrik Wikingsson som frilansskribent.

Annons Annons

Exakt vad som kommer att hända på scenen på Cirkus i Stockholm är inte klart, men humor utlovas.

– Det kommer att bli roligt och kanske lite vasst men inte Ricky Gervais-elakt. Fredrik är ju väldigt gapig och högljudd, han har en inbyggd megafon i sig. Min lite grötiga småländska kan få vara det relaterbara. Han fångar uppmärksamheten och så säger jag tänkvärda saker.

På galan prisas årets bästa tidskriftsjournalistik. Priser delas ut i elva kategorier, bland annat kan tidningen Arbetet knipa hela fyra av priserna. Här finns övriga nominerade: Nominerade till Tidskriftspriset 2023

Fler avsnitt
Fler videos