Gå direkt till textinnehållet

Dreamteam bakom ny VLT

Design Nu har det Dreamteam av tidningsdesigners som Vestmanlands Läns Tidning anlitat jobbat färdigt. VLT provar ett annorlunda koncept för att modernisera tidningens layout (Journalisten 9/98).

Design Nu har det Dreamteam av tidningsdesigners som Vestmanlands Läns Tidning anlitat jobbat färdigt.

VLT provar ett annorlunda koncept för att modernisera tidningens layout (Journalisten 9/98). Tretton av de mest välkända tidningsformgivarna i Norden bjöds in för att ge synpunkter på hur VLT skulle bli bättre. Bland konsulterna finns namn som John Bark, Ole Munk, Pelle Andersson och Rolf Rehe.

Arbetet har syftat till att modernisera VLTs form och göra presentationen av materialet i tidningen lättare att förstå och orientera sig i för läsaren.

Teamets förslag har bearbetats av en mindre grupp, ledd av VLTs utvecklingschef Göran Lundberg. Nu i november har de presenterat delar av Dreamteams förslag i en utställning som hela personalen på VLT har sett och haft möjlighet att reagera på.

– Vi är mycket nöjda med vad vårt Dreamteam har åstadkommit, säger Göran Lundberg. Att välja den här lösningen visade sig vara en god idé. Det har gett oss mycket inspiration.

Nu går arbetet vidare med att planera i vilken takt moderniseringen av tidningen ska ske.

– Arbetet kommer att pågå under hela 1999 och säkert en bit inpå år 2000. Att förändra tidningen är ju egentligen något som pågår kontinuerligt. Men läsarna kommer att se de första konkreta resultaten under våren.

Fler avsnitt
Fler videos