Gå direkt till textinnehållet

DN stuvar om på ledarredaktionen

Dagens Nyheters ledarredaktion stuvar om i leden. Alice Teodorescu Måwe och Jörgen Huitfeldt lämnar och Isobel Hadley-Kamptz fastanställs.

Jörgen Huitfeldt.

Alice Teodorescu Måwe har skrivit som oberoende kolumnist för DNs ledarsidor sedan i mars förra året. När hon på plattformen X i ett inlägg berättade att hon varit konsult inom public affairs och vill fortsätta med det gick inte det att förena med uppdraget för DN, enligt Amanda Sokolnicki, politisk redaktör på DN.

– Vi har uppskattat att ha henne på tidningen. Men det är en princip som gäller alla våra skribenter och som vi värnar väldigt mycket. Det handlar om att hålla ett avstånd mellan opinionsbildning och byråerna, säger Amanda Sokolnicki till DN.

Jörgen Huitfeldt slutar enligt Amanda Sokolnicki för att han vill hinna fokusera på nättidskriften Kvartal där han är chefredaktör.

Annons Annons

”Vi har haft igång en rekryteringsprocess under flera månader gällande Isobels tjänst. Och med Jörgen har jag haft ett väldigt fint samarbete som han nu avslutat för att han vill hinna fokusera på Kvartal. Så att allt sammanföll är en ren tillfällighet. Jag tycker – som jag argumenterat många gånger tidigare – att det är viktigt med en bredd av röster, och kommer att rekrytera kolumnister utifrån den devisen även framöver”, skriver Amanda Sokolnicki i ett mejl till Journalisten.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos