Gå direkt till textinnehållet

Direktpress: Ingen förtur till tjänster i Stockholm

Direktpress har inom en vecka startat sex nya tidningar och kommer att anställa tio journalister. Samtidigt drar Direktpress i Göteborg ner och två journalister har varslats om uppsägning. Men de uppsagda har ingen förtur till jobben i Stockholm eftersom det är olika bolag.

Gratistidningskoncernen Direktpress har på en vecka annonserat att de ska ge ut sex nya tidningar i Stockholmsområdet, som Journalisten tidigare skrivit om. På lördag kommer Vi i Solna, Vi i Sundbyberg och Södra Sidan Huddinge och förra veckan berättade Direktpress att man startar tidningar i Järfälla, Farsta/Sköndal och Hammarby/Skarpnäck.

I en första omgång kommer Direktpress att anställa sex journalister och nu ytterliga fyra reportrar.

– Vi använder oss även av frilansar för vi har en slimmad organisation och behöver ha ett gäng som jobbar för oss, säger Helene Claesson, chefredaktör för Direktpress-kedjan.

Annons Annons

I samma veva som Direktpress expanderar i Stockholm kom beskedet att Direktpress varslar två journalister i Göteborg. De uppsagda har ingen förtur till jobben i Stockholm, enligt Helene Claesson.

– Direktpress är en koncern som bygger på ett franchisekoncept. Det är olika bolag som jobbar på olika marknader. Göteborg har haft det tufft, i Stockholm har det gått bra.

De tidningar som ingår i Direktpresskoncernen är egna bolag, men delar på administration, webblösningar och redaktionella system.

Direktpress ger ut lokaltidningar en gång i vecka på följade orter:

Stor-Stockholm: Östermalmsnytt, Södermalmsnytt, Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen, Tidningen Årsta/Enskede, Tidningen Liljeholmen/Älvsjö, Södra sidan, Norra Sidan, Vi i Väsby, Vi i Sollentuna, Tidningen Farsta/Sköndal, Tidningen Hammarby/Skarpnäck, Järfälla Tidning, MälaröTidning, Ena-Håbo Tidningen, Bålsta UpplandsBro Bladet och Sigtunabygden, samt nu även Vi i Solna, Vi i Sundbyberg och Södra Sidan Huddinge.                                                                                                  Uppsala: Uppsalatidningen och Knivstabygden 

Västerås: Västerås Tidning

Göteborg: Tidningen Centrum, Tidningen Hisingen, Tidningen Väster, Tidningen Sydväst, Tidningen Nordost.

 

Fler avsnitt
Fler videos