Gå direkt till textinnehållet

DI satsar på lokalreportrar

Dagens Industri stärker sin lokalbevakning. Sex nya reportrar ska bevaka det lokala näringslivet runt om i landet – med start i dag.

Dagens Industri stärker sin lokalbevakning. Sex nya reportrar ska bevaka det lokala näringslivet runt om i landet – med start i dag.

Dagens Industris Näringslivssektion är i dag dubbelt så tjock. Den nya satsningen innebär att sex nya reportrar – från Luleå till Malmö – kommer att leverera material till Näringslivssektionen, men också till de andra sektionerna.

Förhoppningen med den utökade redaktionella bevakningen är att utveckla rapporteringen av det lokala näringslivet, samt komma närmre de mindre företagen, menar redaktionschef Peter Fellman.

Annons Annons

– Många redaktioner satsar mer och mer på storstäderna, men vi är måna om att vara den rikstäckande tidningen. Vi vill lyfta fram de mindre orterna i landet, där har vi många läsare och där finns många företag, säger han.

De sex nya reportrarna är frilans med kontrakterade uppdrag för DI. De har anställts under hösten, men nu är alla igång. Peter Fellman är nöjd med rekryteringen.

– Det är så lätt att sitta i Stockholm och tro att de bra journalisterna finns här. Men det finns så många duktiga journalister ute i landet. De som vi har knutit till oss är väldigt duktiga och de kommer att ge styrka till hela tidningen.

kh@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos